Een 3D configurator is het beste hulpmiddel voor je klant

Veel websites maken al gebruik van een 3D configurator. Deze technologie is langzaam de wereld van het online bestellen binnen geslopen en heeft meer gewonnen dan waar we soms bij stil staan. Als je gebruik maakt van een configurator op jouw website krijgt de klant de mogelijkheid om het product precies zo voor zich te zien als hij wil. Dit kan zijn op basis van modellen, kleuren en afmetingen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van je keuken, maar ook bij het bestellen van een nieuwe bank of tafel. 

De klant kan zijn product personaliseren met de 3D configurator

De meest belangrijke functie van een 3D configurator is dat de klant zijn product kan personaliseren. Door middel van één muisklik of vingeraanraking kan het worden aangepast. Stel dat je een bank wilt verkopen aan een klant en je hebt het model dat de klant wil hebben in acht verschillende kleuren. Met telkens één klik kan de klant het product bekijken in een andere kleur zonder dat hier kleurstalen bij komen kijken. Daarnaast zijn bijvoorbeeld afmetingen ook eenvoudig aanpasbaar en te personaliseren. Wil de klant toch niet het rechte model maar toch een hoekbank? Met één klik kan de klant dit aanpassen zonder dat de kleur bijvoorbeeld wordt veranderd.

Het bestelproces kun je automatiseren

Doordat je bij een traditionele webshop vaak handmatig afmetingen moet invoeren, kan hier wel eens wat misgaan. Door een configurator te gebruiken is het bestelproces minder ingewikkeld en kun je het ook nog makkelijker automatiseren. Een van de grootste voordelen is dat bijvoorbeeld afwijkingen die niet mogelijk zijn, denk aan een keukenkastje dat niet meer past omdat de maten van keuken maximaal zijn bereikt, dit kan worden aangegeven door de configurator. 

Een ander voordeel is dat na de samenstelling van het product door je klant, het direct toegevoegd kan worden aan het winkelmandje. Voorheen moest je een bestelling manueel invoeren waarbij er bijvoorbeeld een tik- of schrijffout kon worden gemaakt. Doordat je deze verantwoordelijkheid volledig bij de klant neer legt en er geen handmatige handelingen meer hoeven te worden gedaan vergemakkelijk je het bestelproces en verminder je fouten. 

Een 3D configurator is een digitale showroom

Al is een fysiek bezoek aan een winkel altijd het meest echt op het gebied van gevoel, de 3D configurator komt tegenwoordig heel erg dichtbij. De producten die worden weergegeven in de configurator kunnen namelijk heel gedetailleerd worden weergegeven, inclusief de structuren. Voorheen werden erin 2D configuraties nog vrij veel eenvoudige uitvoeringen van de producten weergegeven, tegenwoordig is dat anders. Door middel van bijvoorbeeld bump-mapping worden nerven in hout weergegeven met diepte waardoor het product er natuurlijker uit ziet. Doordat het bijna lijkt alsof je het hout écht kan aanraken en de oneffenheden kan voelen, spreekt dat nog meer voor de verbeelding en geeft het de klant de mogelijkheid om een nog betere keuze te maken. 

Een 3D configurator is dus het beste hulpmiddel op dit moment voor een klant die een customized product wil aanschaffen. 

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.